1 מחממים תנור 180 מעלות.
2 פורסים עלה פילו אחד על משטח העבודה, ובעזרת המברשת מצפים את כולו בחמאה מומסת. בזמן הזה שומרים את שאר העלים מכוסים במגבת מטבח נקייה, כדי שלא יתייבשו.
3 חותכים את העלה לשלושה חלקים לאורך, ומתחילים לצפות את התבנית. משאירים עודפי בצק די גדולים, שיגלשו הרבה מעבר לשוליים (ראו בתמונה). ממשיכים כך עם כל ששת העלים, ומסדרים אותם בשכבות עד שכל התבנית מרופדת בצורה יפה ואחידה עד כמה שאפשר.
4 מכינים את המלית: בקערת המיקסר מערבלים במהירות בינונית את הגבינה, החלב, הסוכר, הלימון, הווניל והליקר, עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבלים עד לאחידות.
5 מנמיכים מהירות למינימום ומוסיפים את השוקולד המומס, החלבה, השקדים והמלח. מערבבים עד לקבלת בלילה הומוגנית, ויוצקים בעדינות רבה על הפילו שבתבנית (זהירות שלא ייקרע).
6 מקפלים פנימה בזהירות את קצוות עלי הפילו המבצבצים (ראו תמונה), ומפזרים מעל את 1/2 כוס החלבה הקצוצה.
7 אופים 55-65 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מכבים ומשאירים לצינון בתוך התנור, עם דלת פתוחה חלקית. מעבירים למקרר (מומלץ להכין את העוגה יום ואפילו יומיים לפני, טעמה רק משתבח עם הזמן).
10 מכינים רוטב שמנת מתוקה: מקציפים יחד את השמנת עם אבקת הסוכר עד שמתקבל קרם רך מאוד, שופכים מעט על כל פרוסה ומגישים.
>> עוד מתכונים מושחתים