שטרודל גבינה לבנהמסתבר ששטרודל טוב ממש לא חייב לכלול תפוחי עץ וקינמון. אביבה פיבקו עם שטרודל גבינה מהפכני אבל מתבקש על בסיס בצק עלים - שהכי כיף לאכול חמים
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
שטרודל הוא מאפה אוסטרי קלאסי, המתבסס על בצק שמצריך לא מעט מיומנות. אנחנו את השטרודל שלנו מכינים מבצק פילו, או כמו במקרה הזה - מבצק עלים, שצריך רק להפשיר במקרר. המתכון שלפניכם הוא הזדמנות בשביל כולם לראות ששטרודל ממש לא חייב להיות במילוי תפוחים - ושגם עם גבינה, או גבינה וצימוקים, אפשר להכין שטרודל מעולה. מגישים חמים ומתענגים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מכינים את המלית: מערבבים את הקורנפלור עם 6 כפות מהחלב. 2 שמים בסיר את שאר החלב, הסולת, הסוכר ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה. כשרותח, מעבירים כמה כפות מהנוזל הרותח לתערובת הקורנפלור, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש קטנה עד להסמכה, תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה. 3 מכסים את הפודינג שנוצר בניילון נצמד, ומצננים לגמרי. 4 מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מערבבים את הגבינה הלבנה עם הביצה והפודינג ומניחים בצד. אם רוצים, מוסיפים חופן או שניים של צימוקים. 6 פותחים את יריעת הבצק, מסדרים את תערובת הגבינה לאורכה, קרוב לקצה, ומגלגלים. מקפלים את שני הקצוות של הבצק כך שיהיו סגורים לחלוטין (חשוב שהבצק יהיה סגור טוב, אחרת הגבינה תיזל החוצה בזמן האפייה). 7 מברישים את השטרודל בחלמון, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 25-30 דקות. >> בשבוע שעבר הכנו טורט לימון אמריקאי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |