עוגיות שוקולד צ'יפס בלי גלוטןלא צריך אפילו צנצנת - בלאו הכי בתוך כמה דקות לא יישאר מה לשים בתוכה
צילום: תמר פלג, המגדניה של תמר
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומכינים לפחות שני מגשי אפייה עם נייר אפייה או משטח סיליקון. 2 בקערה של המיקסר מניחים את הסוכרים יחד עם החמאה, ובעזרת וו הגיטרה מערבבים עד שמקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים בהדרגה פנימה את הביצים ותמצית הווניל. עוצרים ומגרדים את הצדדים והתחתית של הקערה. מוסיפים פנימה את מחית התפוחים וממשיכים לערבב. 3 מוסיפים פנימה את החומרים היבשים בהדרגה, ומפעילים את המיקסר לאט ובזהירות כדי שלא יתעופפו לנו הקמחים בכל המטבח. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה, אחידה ודי דביקה. לא לשכוח לנקות את צידי הקערה. 4 מוסיפים פנימה את השוקולד (ואת האגוזים אם אתם ממש ממש מתעקשים) ומערבבים בעזרת מרית עד לפיזור פחות או יותר אחיד. 5 מעבירים את התערובת בעזרת שתי כפות למגשי האפייה, ומסדרים עוגיות באופן מרווח. בעזרת אצבע רטובה מיישרים את העוגיות מעט. 6 אופים ב-180מעלות 10-15 דקות. מוציאים מהתנור כשהצדדים של העוגיות יציבים, אבל המרכז עוד יחסית רך. מעבירים לרשת קירור כדי שינשמו. 7 מומלץ לנשנש ישר, אבל אם אתם אנשים עם סבלנות של ברזל, אפשר לשמור אותן לפחות שלושה ימים בצנצנת של העוגיות – יכול להיות שגם הרבה יותר, אבל אצלנו הן מעולם לא שרדו כל כך הרבה זמן. המתכון פורסם לראשונה בבלוג המגדניה של תמר |