1 מערבבים את הגבינה הלבנה עם תמצית הווניל ושתיים וחצי כפות מהסוכר, ומניחים בצד.
2 מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קציפה בהירה.
3 ממיסים את החמאה עם הקקאו בסיר בן מארי (סיר על סיר עם מים חמים), תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים לקציפת הביצים והסוכר ומערבבים.
4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
5 קוצצים גס חצי מאגוזי הפקאן, ומוסיפים לתערובת.
6 משמנים תבנית מלבנית של 20 על 30 ס"מ, מעבירים אליה חצי מהתערובת ומשטחים. שופכים את תערובת הגבינה מעל, ועליה את יתרת תערובת העוגה.
7 אופים 25-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
8 מכינים את הציפוי: מחממים בסיר את החמאה והחלב, מוסיפים את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים מעל העוגה המצוננת, ומקשטים ביתרת הפקאנים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!