עם כל הכבוד לים, מה שאנחנו הכי ואהבים לעשות בקיץ זה לחזור מהים, להתקלח, להדליק מזגן ולשבת בשקט עם כוס קפה ועוגת פירות קיצית ועסיסית. אין גבול לאפשרויות, לטעמים ולצבעים, אז ריכזנו עבורכם את העוגות הכי אהובות עלינו, מהבחושות שמתקתקים ברגע ועד למרשימות ששוות את ההשקעה
שף ישראל אהרוני ידוע במתכונים המורכבים והמוקפדים שלו, אבל דווקא העוגה הזאת – קסמה בפשטותה. הפרי שהולך הכי טוב בעוגות כאן עם שמנת חמוצה וברנדי, ויש לנו הרגשה שמצאנו את העוגה הרשמית של הקיץ.
ובניגוד לפשטות של העוגה הקודמת, העוגה הזו של חן שוקרון היא מהליגה של הגדולים. המתכון הזה יוליך אתכם צעד צעד עד לתוצאה מרשימה ומקצועית, כולל הסיפור של ההיפוך, ועם טעמים מושלמים של שזיפים מקורמלים וקינמון. אתם לגמרי יכולים לעשות את זה.
כן, עוד עוגת שזיפים ברשימה אבל כבר הסכמנו שזה ה-פרי לעוגות, נכון? הפעם בגרסה של קרן אגם לעוגה עסיסית עם שזיפים ועם קראמבל מלמעלה, שאי אפשר להפסיק לאכול, מעכשיו עד סוף העונה.
בהתחלה השילוב היה נשמע לנו מוזר, אחר כך זה סתם נראה לנו מסובך, אבל כשלייזה פאנלים אומרת אנחנו עושים. התוצאה: מושלמת, מושלמת, מושלמת, ואפילו לא מאוד מסובכת להכנה. שימו לב – היא יפיפייה אמיתית ביום ההכנה ואחר כך עדיין טעימה להתעלף, אבל טיפה פחות ייצוגית. קחו בחשבון אם אתם מארחים.
היעדר הגלוטן בעוגה הזו הוא הבונוס, הקסם האמיתי שלה נעוץ בשילוב המטריף שבין קוקוס ושזיפים. לא יודעים איך לא חשבנו על זה קודם, כן יודעים מה נעשה מאז שנחשפנו למתכון הזה של אורלי פלאי ברונשטיין: את העוגה הזו. שוב, ושוב. ושוב.
המתכון הזה של קרן אגם הוא כל מה שאנחנו אוהבים: אגסים הם פרי מושלם שלא זוכה למספיק הערכה, לקינמון אנחנו בכלל מכורים ורבע-שעה-עבודה זה צירוף המילים הנעים ביותר לאוזניים שלנו.
מתכון של נטלי לוין לעוגה בחושה פשוטה פשוטה, שעם טיפול מינימלי באגסים - קצת לימון וסוכר - הופכה לעוגת פירות עסיסית וכיפית, מושלמת לצד הקפה (או התה הקר, בכל זאת, אנחנו בשיא הקיץ).
מתכון של חן שוקרון לעוגת סנדוויץ' איטלקית יפה, טעימה ומרשימה, עם אגוזי לוז בבצק, קרם מסקרפונה עשיר ותוספת משגעת של אגסים בסירופ שבא לנו לאכול ככה עוד לפני שהם נכנסים לעוגה. יש פה עבודה, אבל זה לגמרי שווה את ההשקעה.
מתכון מיוחד של קרן אגם לעוגה בחושה ופשוטה שהקסם שלה הוא באגסים העסיסיים שמסתתרים בתוך כל השוקולד הזה. האגסים בעצם נאפים בשלמותם בתוך העוגה, מה שהופך אותה ליפה וחגיגית ברגע שפורסים אותה.
מתכון של שי לי ליפא לעוגה הפוכה וחגיגית שלא מפלה בין פרי קיץ אחד למשנהו – שזיפים, משמשים, מה שאתם אוהבים יכול להיכנס לעוגה הזאת. הכי כיף לשלב, ולקבל בכל פעם עוגה קצת אחרת.
עוגת קיץ אמיתית היא עוגה ללא אפייה: רק מסגרת בישקוטים, קרם וניל מתוק והמון פירות, מה שאוהבים הולך. אל תוותרו על הסרט מסביב, הוא גם ישמור על צורת העוגה וגם יתן לה את השיק הצרפתי שהיא מבקשת.
מפגש פסגה בין עוגה בחושה לעוגה גבינה לפירות קיץ: שילוב שאי אפשר לטעות איתו, מינימום עבודה, וגם פה אפשר לבחור באיזה פרי שאוהבים ויש בבית, וגם לשלב אם רוצים.
אנחנו כבר מזמן מוסיפים יוגורט כמעט לכל עוגה בחושה. היוגורט (החומצי) תומך בהתפחה במפגש עם הבסיס, שומר על אווריריות ומעניק תחושה רעננה, אבל במקרה של העוגה הזאת, לפי מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין, היוגורט הוא גם פשוט שילוב מושלם עם טעמי השזיפים, הנקטרינות והקינמון.
נקטרינה היא פרי הקיץ האהוב עלינו בעולם כולו, אבל הבעיה היא שאנחנו אוהבים אותה קשה-קשה, ואילו היא מעדיפה להתרכך תוך יומיים, ככה שכמעט תמיד יש לנו יופי של נקטרינות שאנחנו כבר לא נאכל. כאן נכנסת לתמונה העוגה הזאת של נטלי לוין. רבע שעה עבודה והיא שלכם.
מעבר לשילוב הטעמים המטריף, הדבר הכי חשוב בעוגה הזו של קרן אגם הוא התבנית החגיגית עם החור באמצע. ככה או ככה אחרי ביס אחד כולם מאוהבים, אבל בשביל הרושם הראשוני, לכו על התבנית הזאת, לא תתחרטו.