בייגל ללא לישהקשה שלא להימשך מיידית למתכונים ללא לישה: הם חוסכים שטיפה של קערת המיקסר ובאמת שהם יוצאים לא פחות טעימים. עד כמה זה קל? בסך הכל מערבבים הכל יחד, מקפלים, מרדדים, מלפפים והופ לתנור. מומלץ להיעזר בילדים![]()
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
|
המצרכים :ל-7 בייגלה:
למריחה:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערה לפי סדר הופעתם במתכון ומערבבים בעזרת כף רק עד איחוד החומרים. ![]() 2 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת נפח (כשעה וחצי, בקיץ פחות). למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 3 מורידים את הבצק למשטח ובעזרת הידיים יוצרים מלבן גדול (ניתן להעזר במערוך). ![]() 4 מפזרים את החמאה על כל משטח הבצק בעזרת הידיים. ![]() 5 מקפלים שליש תחתון למרכז ומעליו מקפלים שליש עליון כך שמתקבל מלבן צר וארוך. ![]() 6 מקפלים שליש ימני למרכז ומעליו שליש שמאלי. מכסים ומניחים בצד ל 10 דקות. ![]() 7 מרדדים שוב בעזרת הידיים/מערוך למלבן בעובי סנטימטר. ![]() 8 בעזרת גלגלת פיצה חותכים רצועות ברוחב 4 ס״מ. ![]() 9 מגלגלים כל רצועה לגליל ארוך ומלופף (מומלץ לראות את סרטון ההכנה) וסוגרים בקצוות. ![]() 10 מניחים בתבנית עם נייר אפייה. 11 מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה. 12 מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית רגילה, לא טורבו). 13 מורחים את הבייגלים בביצה ומפזרים שומשום. אופים עד הזהבה. ![]() * שימו לב, זמני ההתפחה עלולים להשתנות בהתאם למזג האוויר. ![]() |