המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום מקסימלי, רצוי עם אבן אפייה. אם אין אבן מניחים תבנית אפייה הפוכה במרכז התנור ונותנים לה להתחמם. 2 בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים. 3 מוסיפים את השמן והמים ולשים היטב, 7 דקות לפחות. 4 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 5 מוציאים את הבצק מהקערה, לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים לעשרים חתיכות. אפשר ואף רצוי לשקול כדי לחלק שווה בשווה. 6 מכדררים לעשרים כדורים, מניחים על משטח מקומח ומכסים במגבת בד. מתחילים לרדד את הכדורים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 15 ס"מ בערך. עובדים לפי סדר גלגול הכדורים, את הכדור שכדררנו קודם מרדדים קודם וכן הלאה. 7 מתפיחים את הבצק המרודד כ-15 דקות. 8 אופים על התבנית שהלהטנו או על האבן וצופים בפלא קורה - הפיתות מתנפחות לבלון כבר בדקה החמישית בערך. 9 אופים עד שהפיתות מזהיבות קלות (ממש קלות, הן אמורות להישאר די לבנבנות). 10 מוציאים מהתנור ומכסים במגבת בד עד שהן מתקררות מעט. >> ומה תשימו בפיתה? הנה מתכון לשווארמה של הקוסם |