1 מערבבים בקערה גדולה את הקמחים, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב.
2 מוסיפים שמן ומים (את כל הכמות) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה, לא יותר. מדובר בתערובת מאוד מאוד רטובה ודביקה, שאינה דומה בכלל במרקמה לבצקי שמרים אחרים. זה ייראה לכם מאוד דביק, אבל זה בסדר.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ועליו מגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי.
4 מפזרים חצי כוס קמח (לבן או מלא) על משטח העבודה.
5 משמנים היטב שתי תבניות לחם או תבניות אינגליש קייק רב פעמיות באורך 25 ס"מ, ומקמחים.
לחם בריאות ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
6 מוציאים את הבצק בעזרת כף גדולה ומעבירים למשטח העבודה. מקמחים היטב את הידיים ומתחילים לאחד את הבצק עם הקמח שעל המשטח. יוצרים צורת כדור (אם צריך, מוסיפים עוד קמח). מחלקים את כדור הבצק לשני חלקים שווים.
7 מפזרים את תערובת הגרעינים על מגש או צלחת רחבה באופן אחיד.
8 מעצבים כל חלק של בצק לכדור, ובתנועות עדינות הופכים אותו לכיכר אליפטית.
9 מברישים את חלקו העליון של הבצק במים, ובעזרת הידיים הופכים על המגש עם הגרעינים (אפשר לקמח קודם את הידיים).
10 כשכיכר הבצק הפוכה בתערובת הגרעינים, מברישים את חלקה העליון (שהיה קודם תחתון) במים ומגלגלים בתוך הגרעינים כך שהכיכר עטופה כולה בתערובת. מעבירים את הכיכרות לתבניות בעדינות.
11 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דקות, עד שהבצק מגיע לשפה העליונה של התבניות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
לחם בריאות ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
12 אופים את כיכרות הלחם כ-40 דקות, עד השחמה. מוציאים, מצננים כ-20 דקות על רשת צינון, הופכים ומחלצים מהתבניות.
* אם רוצים להקפיא, פורסים את הלחמים אחרי הצינון ומכניסים לשקית אטומה.