בורקס גבינה משפחתיהיום אנחנו מכינים בורקס גבינה ענק, כזה שמשפחה שלמה יכולה ליהנות ממנו בכיף. מגישים עם ביצה קשה, טחינה, עגבניות מגורדות ומלפפון חמוץ – ויש יופי של ארוחת ערב |
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מערבבים בקערה קוטג', ביצה, גבינה בולגרית, גבינה צהובה, מלח, פלפל שחור ואורגנו עד לאיחוד (אם אתם מרגישים שהמלית רטובה מדי הוסיפו עוד קצת גבינה צהובה). 3 פורסים את בצק העלים על נייר אפייה (שימו לב שבצק העלים שלכם חתוך לריבוע ולא למלבן, כדי שנוכל לקפל אותו לצורת משולש בהמשך). 4 מפזרים את המלית בצורה אחידה על חצי מהבצק כך שכשנקפל אותו תיווצר לנו צורה של משולש (משאירים סנטימטר אחד בשוליים ללא מלית). 5 מקפלים את הבצק ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. 6 מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 7 אופים 20-25 דקות, עד להזהבה. 8 מגישים עם ביצה קשה, עגבניות מגוררות, טחינה ומלפפון חמוץ. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בורקס גבינה משפחתי - לפני האפייה | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |