אופן הכנת הבצק:
1 בודקים היטב שהזיתים נקיים מחרצנים. מערבבים אותם בקערה נפרדת עם השום, הגבינה וקמח הדורום.
2 יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים.
3 מוסיפים לפי הסדר את שני סוגי הקמח והמלח. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 5 דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך.
4 מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת הזיתים ולשים עוד דקה, עד שהזיתים נבלעים בבצק ולא יותר. חשוב לא לערבב יותר מדי ( זה בסדר אם יהיו זיתים וקוביות גבינה שלא נבלעו לגמרי בבצק).
5 מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים דקה ומגלגלים לכדור.
התפחה:
6 מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
7 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים אותו בעזרת כף היד למלבן.
8 חותכים את הבצק בעזרת סכין או "קלף בצק" ל-15 רצועות ארוכות ושוות.
9 מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך של 25 ס"מ. מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40 דקות.
10 ב-15 הדקות האחרונות של ההתפחה, מחממים את התנור ל-220 מעלות. מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה.
אפייה:
מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ואופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות