המצרכים (15 מנות):
אופן ההכנה:אופן הכנת הבצק: 1 בודקים היטב שהזיתים נקיים מחרצנים. מערבבים אותם בקערה נפרדת עם השום, הגבינה וקמח הדורום. 2 יוצקים את המים לקערת הלישה ומפוררים לתוכם את השמרים. 3 מוסיפים לפי הסדר את שני סוגי הקמח והמלח. בעזרת וו הלישה, לשים במהירות נמוכה 5 דקות, מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק גמיש ומעט רך. 4 מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים את תערובת הזיתים ולשים עוד דקה, עד שהזיתים נבלעים בבצק ולא יותר. חשוב לא לערבב יותר מדי ( זה בסדר אם יהיו זיתים וקוביות גבינה שלא נבלעו לגמרי בבצק). 5 מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, לשים דקה ומגלגלים לכדור. התפחה: 6 מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 30 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו. 7 מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים אותו בעזרת כף היד למלבן. 8 חותכים את הבצק בעזרת סכין או "קלף בצק" ל-15 רצועות ארוכות ושוות. 9 מגלגלים כל רצועת בצק לגליל באורך של 25 ס"מ. מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 40 דקות. 10 ב-15 הדקות האחרונות של ההתפחה, מחממים את התנור ל-220 מעלות. מורחים את גלילי הבצק בביצה טרופה. אפייה: מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ואופים 15 דקות עד שהמקלות זהובים והגבינה מותכת. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> לכל המתכונים לשבועות
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|