1 מכינים את מלית הפטריות: מחממים מחבת רחבה, מוסיפים ממרח חמאה ומטגנים את הבצל והשום כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים מעט. מוסיפים את הפטריות, התימין, המלח והפלפל ומקפיצים 2-3 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים בצל ירוק, מערבבים ומצננים.
2 מכינים את הפולנטה: יוצקים לסיר מים וחלב, מוסיפים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים רותחים מוסיפים לסיר את הפולנטה בזילוף דק, תוך ערבוב תמידי בכף עץ. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבחוש עוד כמה דקות, עד שהפולנטה מסמיכה. מסירים מהאש ומוסיפים תירס ופרמזן. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים לפולנטה להצטנן מעט.
חימום של כמה דקות, וזה מוכן | צילום:
בבושקה הפקות
3 בעזרת מרית או כף מרפדים את התחתית ושולי השקעים בשכבת פולנטה בעובי של 1-2 ס"מ. ממלאים בתערובת הפטריות וסוגרים בעוד פולנטה. מיישרים את הפולנטה בקו אחד עם שולי השקעים (זה יהיה הבסיס לעוגות). מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד ההגשה.
4 סמוך להגשה מחממים תנור ל-220 מעלות.
5 מניחים את עוגות הפולנטה בכלי הגשה חסין חום. מברישים בחמאה מומסת ומכניסים לתנור החם. אופים כ-5 דקות או עד להזהבה קלה (היזהרו לא לייבש את הפולנטה).
* אפשר להכין בתבנית שקעים בצורות שונות, או בכלים אישיים עם ריפוד של ניילון נצמד.
סטיילינג לוידיאו: טליה הדר