1 שמים את השמרים בכלי, מוסיפים כפית דבש וכחצי כוס מים. מניחים בצד לכ-15 דקות.
2 בקערת המיקסר שמים את הקמח ויוצרים גומה שבתוכה שמים את השמרים המותססים ושמן זית. מכסים את הגומה בקמח, מערבבים מעט ומתחילים להוסיף מים וללוש בוו לישה.
3 מפזרים מעל את המלח וממשיכים להוסיף מים תוך לישה, עד שמסיימים את כמות המים. ממשיכים ללוש במשך כ-15 דקות נוספות. הבצק עדיין יהיה דביק מעט, אך חזק מאוד.
4 משמנים מעט קערה גדולה ומעבירים אליה את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים במקום חמים ולא קר. (בחורף אפשר לחמם תנור אפיה ל-50 מעלות למשך כ-10 דקות, לכסות את הקערה ולהכניסה להתפחה). כשהבצק הכפיל את נפחו ואף יותר, מקמחים מעט משטח עבודה ומעבירים בעדינות את הבצק למשטח.
5 בעזרת קלף או מרית מרימים את צד ימין ומניחים על המרכז. לאחר מכן מניחים את צד שמאל ומניחים שוב על המרכז (קיפול מעטפה).
6 מסובבים את הבצק כשפני החתך הצידה והצד החלק כלפיכם ומקפלים שוב בעזרת מרית או קלף - מקפלים את צד ימין למרכז ולאחר מכן את צד שמאל (שוב קיפול מעטפה).
7 משמנים היטב תבנית. משטחים באצבעות את הבצק ומעבירים לתבנית. ממשיכים לשטח על התבנית ובמידה והבצק מתכווץ מניחים לכמה דקות וחוזרים לשטח עד שממלאים את התבנית כולה בבצק שלא מתכווץ.
8 משמנים בעדינות במברשת ומטביעים את האצבעות בבצק. מפזרים מעל מלח גס, ועשבי תיבול (במידה ואוהבים). ניתן להוסיף גם חצאי עגבניות שרי.
9 מניחים את התבנית בצד להתפחה קלה ובינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית לתנור למשך 5-6 דקות ולאחר מכן להוריד את חום התנור ל-180 מעלות.
10 אופים את הפוקצ'ה במשך כ-30 דקות נוספות. מוציאים, מצננים וחותכים.
* המתכון באדיבות הבלוג Pastaghetti של תפוז