1 מערבבים את כל חומרי הבצק עם הידיים במשך כדקה עד שנוצר בצק דביק וחלק (אין צורך ללוש).
2 מטפטפים כמה טיפות מים על תבנית התנור כדי שנייר האפייה יידבק אליה. מניחים את נייר האפייה ומשמנים אותו ידנית בשתי כפות שמן קנולה.
3 משטחים את הבצק בתבנית בידיים רטובות.
4 מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומורחים על הבצק בעזרת כף, ממש עד השוליים, תוך כדי מתיחה של הבצק עם הכף עד לקצה התבנית.
5 מכינים תא התפחה בתנור כבוי וקר: בתחתית התנור שמים תבנית מתכת או קערה ומוזגים אליה מים רותחים. במדף התחתון, מעל המים הרותחים, שמים תבנית תנור ריקה (כדי שלא יהיה מגע ישיר בין האדים לפיצה התופחת). במדף מעליה שמים את תבנית הפיצה.
6 סוגרים את דלת התנור וממתינים שעה, עד שהבצק תפוח ואוורירי מאוד.
7 מחממים תנור ל-250 מעלות.
8 מפזרים מעל הרוטב את הגבינה, מוסיפים כל תוספת שתרצו (זיתים, אנשובי, פרוסות עגבניות שרי או סלמי, אם לא אוכלים כשר) ואופים במצב טורבו במשך 20 דקות. ברגע שחלקה התחתון של הפיצה השחים מעט, היא מוכנה להגשה.
ללקק את האצבעות ולאחר מכן את התבנית | צילום:
שי ברנדס
>> עוד המון מתכונים נהדרים מחכים לכם בבלוג של שי ברנדס