בורקס גבינהמתכון מנצח למאפה הבלקני הכי אהוב בארץ - חם, פריך וחמאתי בדיוק כמו שצריך
צילום: מטבח ישראלי, על השולחן, מטבח ישראלי, הוצאת על השולחן |
המצרכים (20 מנות):
למלית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-240 מעלות. 2 להכנת המלית: מערבבים את החומרים לממרח אחיד. 3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן דק בעובי 2 מ"מ. 4 חותכים את הבצק לריבועים בגודל 10 ס"מ. במרכז כל ריבוע מניחים כף וחצי גדושות של מלית ומורחים את השוליים בביצה טרופה. מקפלים למשולש ומהדקים היטב את השוליים. מניחים את הבורקס במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בחלמון טרוף ומפזרים שומשום. 5 אופים 8 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וממשיכים לאפות עוד 40-35 דקות לקבלת בורקס זהובים ופריכים ואפויים גם מבפנים. מגישים מיד. >> וכאן יש מתכונים לשבועות |