הבורקס: 1 מחממים תנור ל-185 מעלות. פותחים את הבצק לעלה מלבני, ובעזרת סכין חותכים את השוליים שלו. את העלה המלבני חותכים לחצי לאורכו, כך שמתקבלים שני מלבנים. את המלבנים חותכים למשולשים. 2. מברישים את המשולשים בחלמון בעזרת מברשת, מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים 15-20 דקות. מוציאים ומצננים.
הביצה העלומה: 1 מביאים לרתיחה בסיר כ-2 ליטר מים, ומוסיפים חומץ. 2. תוך כדי הרתיחה שוברים את הביצים פנימה. לאחר כדקה ורבע החלמון מתכסה כולו בחלבון, ואז מוציאים בעזרת כף מחוררת את הביצים מהסיר (לא לפחד מהרתיחה, להניח למים לבעבע על אש גבוהה). 3. מוצאים ומניחים בצד.
הטחינה והחצילים: 1 שופכים את הטחינה גולמית לקערה, מוסיפים מים קרים תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה, ומערבבים עד לקבלת מרקם מעט נוזלי. מתבלים במלח, טועמים ומניחים בצד (ניתן להוסיף לימון למי שאוהב). 2. פורסים את החצילים לעובי של שתי אצבעות (אפשר לקלף ואפשר לא). מחממים שמן קנולה בגובה של שתי אצבעות במחבת (יש חשיבות לטיגון בשמן עמוק, כך החציל סופח פחות שמן). מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע חום. 3. לאחר טיגון החצילים ניתן לטגן גם פלפלים חריפים לפי הטעם.
הרכבת המנה: לוקחים בורקס וחוצים אותו לרוחב (פותחים אותו). על החלק התחתון מורחים טחינה בנדיבות. מניחים חציל, פרוסות עגבניות וביצה עלומה. מתבלים במלח. מוסיפים פלפל חריף ולימון כבוש לפי הטעם. סוגרים עם מכסה הבורקס ומגישים. אפשר להוסיף פטרוזיליה או כוסברה לפי הטעם.