בורקס המן עם בשר וחציליםגם השנה פורים יוצא בסוף השבוע; דמיינו כמה נחמד יהיה להגיש לארוחת שישי את בורקס הבשר הטעים הזה, שיכניס אותנו בטיל לאווירת החג
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים :לכ-24 אוזניים:
לציפוי:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם החציל למלית: מחממים תנור לחום המקסימלי (בדרך כלל 250 מעלות). דוקרים את החציל במזלג ומניחים אותו על נייר אפייה על תחתית התנור. צולים 20 דקות, עד שהוא מתרכך. 2 פותחים את החציל ומרוקנים את בשרו לקערה. 3 מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור של הבשר בעזרת כף עץ. 4 מוסיפים למחבת את בשר החציל, פטרוזיליה ותבלינים ומערבבים. מכבים את האש ומניחים למחבת להצטנן 20 דקות לפחות (אם הבשר יהיה חם זה עלול להמס את הבצק). 5 מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 פורסים את בצק העלים על משטח עבודה ויוצרים עיגולים יחסית גדולים בעזרת רינג או כוס. 7 ממלאים כל עיגול בצק בכף גדושה מתערובת הבשר, וסוגרים לצורת משולש (כלומר, אוזן המן). 8 מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מפזרים שומשום ואופים 20 דקות, או עד שמזהיב. ** מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות חריף. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים בורקס המן בשרי | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |