פיתות של קרן אגםאין סיפוק גדול כמו להכין פיתות בבית, לצפות בהן מפתחות את הכיס המפורסם ולתת בהן ביס כשהן עוד חמות, הכי טריות שיש. עם המתכון של קרן אגם - זה בהישג יד
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :ל-11 פיתות גדולות או 14 בינוניות:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים שמרים, סוכר ומלח ומערבבים מעט. 2 מוסיפים שלושת רבעי מכמות המים ולשים כדקה. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש. >> כל הטיפים של קרן אגם לפיתות ביתיות 3 מוסיפים עוד מים לאט לאט – לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות. 4 לשים את הבצק 10 דקות בסך הכל, עד שהוא חלק וגמיש. 5 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה, עד להכפלת הנפח. 6 מקמחים מגש גדול או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 7 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 150 גרם לפיתות גדולות או 110 גרם לפיתות בינוניות. מסדרים את הכדורים על המשטח המקומח ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח. 8 מכניסים לתנור אבן שמוט או תבנית תנור הפוכה ומחממים ל-240 מעלות. 9 מרדדים כל כדור בצק לעיגול על משטח מקומח בעזרת מערוך, ואם רוצים מפזרים מעל כמה גרגירי שומשום. כשהעיגולים מוכנים מסדרים אותם בזהירות בשכבה אחת על תבנית האפייה (כמות כזאת תדרוש 3-4 סבבים של אפייה). 10 אופים את הפיתות 8-9 דקות, עד שהן מתנפחות ומזהיבות מעט. מוציאים למגש ומכסים מיד במגבת. פיתות לפני האפייה | צילום: קרן אגם, mako אוכל פיתות של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא. במקרה כזה מוסיפים מעט מים לבצק. ** אפשר להכין את הבצק בערב ולהתפיח אותו לילה במקרר. |