המצרכים :לתבנית עגולה 26 ס"מ:
למלית:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הבצל להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה ומניחים לצינון. 2 מועכים את תפוחי האדמה לפירה. מוסיפים את הבצל המטוגן והשמן שבמחבת, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים ומצננים. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 לוקחים דף פילו ומברישים בשמן זית. מניחים עליו דף פילו נוסף ומברישים גם אותו. 5 מסדרים חמישית מהמלית בקצה הדף, לאורכו, ומגלגלים. את הרצועה שהתקבלה מגלגלים לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה מרופדת נייר אפייה. 6 ממשיכים כך עם שאר דפי הפילו, ומרחיבים את השבלול בצורה מעגלית. 7 מברישים את השבלול בשמן זית או בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהשבלול שחום. מגישים עם ירקות וביצים קשות. לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! |