1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
2 מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים, שמן ומלח.
3 מוסיפים את החלב בהדרגה, לאט לאט (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות), עד שמתקבל כדור בצק.
4 לשים עוד 8 דקות, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים שוב, לישה קצרה של דקה, עד שהשוקולד צ'יפס נטמעים בבצק.
לפני האפייה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
שומרים לנו את הראשונה? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן, ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי.
לבלוג של קרן אגם
מתכונים לפורים
6 כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים (הכי טוב לשקול את הבצק לפני החלוקה ולחשב כמה צריך לשקול כל חלק).
בקערה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים ברווחים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.
8 מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים.
9 אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות.
10 מוציאים, מצננים קצת (שוקולד רותח בפה זה לא נעים) ומגישים.
_OBJ
* לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים.