מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

בריוש של מיקי שמו

קונדיטור העל עם חלה שהיא עוגה

זמן איכות
הקישור הועתק

זמן עבודה

45 דקות

זמן כולל

מעל 3 שעות

רמת קושי

נדרשת מיומנות

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות

(4 מנות)

  • 1/2 כוס חלב
  • 25 גר' שמרים/שמרית
  • 5 ביצים
  • 10 גר' מלח – 1 כפית
  • 50 גר' סוכר- 1/4 כוס
  • 500 גר' קמח -4 כוסות
  • 250 גר' חמאה
  • גרידה מ-2 תפוזים

אופן ההכנה

01

מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.

02

מערבבים בקערה נפרדת ביצים, מלח וסוכר בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים לקמח ומתחילים בפעולת הלישה. 8 דק' במהירות איטית ו-3 דקות במהירות בינונית.

03

מיד לאחר מכן, מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק.
מוציאים 1/2 מכמות הבצק ול-1/2 הנותר מוסיפים גרידה מ-2 תפוזים וממשיכים בלישה עוד 1/2 דקה. את 2 חלקי הבצק עוטפים בניילון נצמד (כל אחד עטוף לחוד).

04

משאירים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד לשעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו. פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק.
עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת).

05

לאחר מס' שעות במקרר, מוציאים 1/2 בצק, מגלגלים לנקניק ופורסים פרוסות ברוחב של 2 וחצי ס"מ, אותם מגלגלים לכדורים ומניחים בתבניות אלומיניום משוננות או חד פעמיות ומתפיחים במשך שעתיים. מורחים ביצה ומפזרים סוכר מעל. אופים 13 דק' בטמפ' של 170 מעלות.

06

לבריוש תפוזים ניתן להכין באותו אופן, כשהדקורציה היא גרירת תפוז וסוכר ביחד המעורבבים יחד שעה מראש.

מצאתם טעות לשון?