מתכון לפיצה ביתית כמו באיטליהפיצה ביתית בקלי קלות בדיוק כמו של סבתא איטלקייה, יחד עם רוטב עגבניות שמשתדך בול עם הבצק
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לבצק:
לרוטב העגבניות:
להרכבה:
אופן ההכנה:1 מכינים את בצק הפיצה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. יוצרים גומה בקערה, שופכים לתוכה כוס מים, את השמן והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה. 2 לאחר התפחת בצק הפיצה הביתית פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח (הכמות מספיקה לפיצה אחת ענקית או שתיים בינוניות). מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. 3 אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש. 4 מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (מתחילים לבדוק אחרי 15 דקות). ולקינוח, הנה מתכון לפנקייק בסיסי. המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי טיפים והמלצות למתכון לפיצה ביתית בקלי קלותבצק הפיצה
רוטב הפיצה הביתית
אפיית הפיצה בתנור
|