יש מתכונים לפיצה ללא שמרים, אבל לא בזה אנחנו עוסקים הפעם. הפעם אנחנו מייחדים מתכון לאלה שאוהבים פיצה עם שמרים וגם לא פוחדים להכין אותה, אבל מעוניינים לקצר את פרק הזמן שמהכנת הבצק ועד הכניסה לתנור. במילים אחרות, המתכון הזה הוא לפיצה רגילה לגמרי - רק שהבצק שלה אינו מחייב התפחה. מכינים בצק, נותנים לו 10 דקות ומיד הופכים אותו לפיצה טעימה ומהבילה. המצרכים :לפיצה גדולה או 2 קטנות:
להרכבת הפיצה:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור לחום מקסימלי (כ-250 מעלות). 2 מערבבים מים, דבש, שמן, שמרים ומלח במיקסר עם וו לישה. 3 מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וחלק שמתנתק מדופנות הקערה. ממשיכים ללוש עוד 3-5 דקות. 4 משמנים את הבצק, ממתינים 10 דקות ומעצבים: מותחים אותו לעיגול גדול או שניים קטנים. 5 מורחים את הבצק ברוטב עגבניות ומפזרים גבינה ותוספות, לפי הטעם. 6 אופים את הפיצה 8-10 דקות, ומגישים מיד. זה לא קל, אבל אפשר ללוש ידנית | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכלטיפיםשימו לב, רוב העצות שנכונות למתכוני פיצה רגילים נכונות גם כאן: * את התנור מומלץ לחמם כמה שיותר זמן מראש, אם אפשר אפילו שעה תמימה. * אם אין מיקסר אפשר ללוש את הבצק ביד, אבל אז מומלץ להוסיף עוד כמה דקות של לישה. * הפיצה תצא מקצועית וטובה יותר אם תאפו אותה על אבן שמוט, אבל זה ממש לא חובה. * אפשר להחליף את המוצרלה המגורדת בפרוסות או קרעים של מוצרלה טרייה. * מבחינת רוטב ותוספות - אתם מוזמנים להתפרע כמה שבא לכם. מבחינתנו תכינו פיצה עם פסטו במקום רוטב עגבניות (ואגב, אנחנו הרבה פעמים משתמשים ברוטב מוכן לפיצה, וזה ממש סבבה). המתכון בהשראת המתכון הזה |