המצרכים (30 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים את השמרים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים פרט למלח. לשים כ-3 דקות עם וו לישה במהירות איטית. מוסיפים את כף המלח וממשיכים ללוש עוד כ-7 דקות במהירות איטית. יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. 2 בזמן שהבצק תופח, מכינים את המלית: מחממים במחבת רחבה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את פרוסות הבצל, הפרג, המלח והפלפל הגרוס ומטגנים על אש בינונית עד הזהבה קלה (הבצל ימשיך להשחים במהלך האפייה). 3 מחממים תנור ל-220 מעלות. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים שווים בגודלם ומשטחים עם מערוך. מניחים במרכז כל כדור כף של מלית ומשטחים אותה מעט. 4 מסדרים את הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה ודואגים להשאיר רווח של כמה ס"מ בין לחמנייה ללחמנייה, כי הן תופחות בזמן האפייה. אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. >> והנה חלת הכדורים שהכנו בשבוע שעבר |