מאפה בצל קל מבצק עליםזה נראה קצת כמו פיצה וזה לא פחות טעים מפיצה: הגרסה של "קראמבל" למאפה פיסלדייר צרפתי: בצק עלים, מלא מלא פרוסות בצל, קלמטה, אורגנו ופרמזן. מי שלא מספיק מלוח לו ורוצה להרגיש בצרפת, מוזמן להוסיף גם אנשובי
צילום: שיר דוד בכר, הבלוג crumble
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 חשוב: מפשירים בצק עלים במקרר לילה לפני שמכינים. 2 חוצים את הבצלים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות. 3 מאדים בסיר שטוח ורחב על אש בינונית את הבצלים בחמאה ושמן זית עד שהם מתרככים ונהיים שקופים, בזהירות שלא יישרפו. מניחים בצד לצינון. רוצים עוד מתכונים של שיר? היכנסו לבלוג המהמם שלה. 4 מחממים תנור ל-190 מעלות על תוכנית טורבו. 5 חוצים את בצק העלים המופשר ל-2 מלבנים ומניחים כל אחד מהם על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים את הבצלים על 2 מלבני הבצק ומשאירים רק שוליים דקים חשופים. מפזרים זיתי קלמטה (לא להגזים כי הם מלוחים), מגררים מעט פרמזן מעל ומפזרים עלי אורגנו טריים. 6 אופים במשך 35-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב והתחתית אפויה (מציצים ושמים לב שהבצל לא נשרף). 7 מוציאים מהתנור, מגררים עוד קצת פרמזן מעל, חותכים ומגישים. * המאפה נשמר במקפיא בקופסה אטומה, אפשר לסדר בשכבות וביניהן להניח נייר אפייה שלא יידבקו. לחמם בתנור לפני הגשה. * במקרר הוא נשמר בקופסה אטומה בין 2-3 ימים. *אפשר להכין את הבצלים מראש, להשאיר במקרר ולהרכיב את המאפה ביום שרוצים. |