1 להכנת הקטר (מי סוכר) מערבבים מים, סוכר, הל, קינמון וכפית מי זהר עד לקבלת סירופ סמיך ומקררים.
2. להכנת הבצק מערבבים בקערה סולת, קמח, כפית מי זהר, יוגורט וחמאה עד לקבלת בצק פרורי ולא אחיד.
3. מפוררים ביד את הבצק עד שהחמאה נטמעת בתוך שאר החומרים.
4. מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומניחים בצד.
5. מורחים תבנית אפייה דקה בהרבה חמאה ומשטיחים עליה את הבצק עד לקבלת שכבת בצק דקה.
6. מפוררים את הגבינה הקשה מעל הבצק ומכסים בשכבת בצק נוספת.
7. שמים את התבנית על אש קטנה ומסובבים במשך 8 דקות עד לקבלת צבע כתום יפה.
8. מעבירים את הכנאפה לתבנית נוספת המרוחה בחמאה וחוזרים על התהליך במשך 8 דקות נוספות.
9. נותנים לכנאפה לשתות מהסירופ הקר ומפזרים הרבה פיסטוק חלבי מעל.