גוזלמה תרד וגבינותמתכון מעולה לגוזלמה ביתי של רות אוליבר, מאפה ביתי בטעם שמימי שדורש התפחה מהירה וטיגון על המחבת - ומעניק בחזרה עולם ומלואו. מתוך "מטבח משלהן", ספר בישול חדש שמאגד בשלניות מובילות ישראליות
צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור
|
לקראת השקת "מטבח משלהן", ספר בישול חדש שמאגד בתוכו 50 נשות קולינריה ישראליות מובילות שכל הכנסותיו תרומה לאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, קיבלנו מתכון מעולה של רות אוליבר, מחברת ספרי בישול ובעלת הבלוג Oliver's Twist: "הבקרים של ימי שבת, גם אצל ההורים שלי וגם אצלי בבית, הם בקרים של בצק. ארוחת הבוקר היא תמיד מאפה ממולא בגבינות, לפעמים גבינות עם תרד, לפעמים עם תפוחי אדמה, ותמיד לצד ביצים קשות וירקות. הגוזלמה הוא המהיר שבמאפים. זהו אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בטורקיה. יש לו גרסאות עם או בלי שמרים, אבל גם בגרסאות שכוללות שמרים, נחוצות לו רק 30 דקות התפחה. בטורקיה נהוג להכין אותו על סאג' גדול, בבית אפשר להשתמש במחבת. חשוב להתחיל בטיגון התרד כי הוא צריך להצטנן קצת לפני המפגש עם הבצק". המצרכים :למלית:
לבצק:
לטיגון:
אופן ההכנה:1. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה ומטגנים בצל כ-7 דקות על להבה בינונית עד לריכוך ולשקיפות. מוסיפים תרד ומאדים 4-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהתרד מאבד מעט מנפחו ומתרכך, אבל לא מתכווץ לחלוטין. מתבלים במעט מלח (אבל ממש מעט כי הגבינות מוסיפות מליחות משלהן) ומצננים. 2. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך, נעים ואלסטי. אוספים את הבצק מהדפנות לכדור, מכסים את הקערה בשקית ונותנים לבצק לנוח 30 דקות, רק כדי להניע את פעולת השמרים ולאפשר לגלוטן להתפתח. הבצק יתפח מעט מאוד וזה בסדר. 3. ממלאים ומטגנים: מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק בקוטר 30 ס"מ. משרטטים ריבוע דמיוני במרכז כל עיגול בגודל 12-10 ס"מ ומפזרים עליו מעט קשקבל. מניחים על הקשקבל מעט מתערובת התרד והבצל ומפזרים מעל מעט פטה. מקפלים כל כנף מעיגול הבצק על המלית לקבלת מעטפה ריבועית. מכינים כך את כל המאפים ומניחים במגש. 4. מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה. מברישים את מעטפות הבצק בשמן זית ומניחים אותן במחבת על הצד המשומן. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה. בזמן הטיגון מברישים גם את החלק העליון בשמן זית, הופכים ומטגנים עוד 4 דקות. אם המאפים מתנפחים מעט במהלך האפייה זה בסדר, הם ישתטחו כשתהפכו אותם. אוכלים חם.
גוזלמה פטנט אם אין זמן להכין בצק, אפשר להשתמש בעלי פילו מופשרים או בדפי יופקה. שניהם מגיעים כעלים מרובעים, ולכן צריך לקפל אותם קצת אחרת: אחרי המילוי מקפלים את הכנף הימנית עד קו האמצע, מקפלים את הכנף השמאלית מעליה ואז מקפלים את החלק העליון עד קו האמצע ואת התחתון מעליו לקבלת ריבוע סגור. מטגנים כמו שכתוב במתכון. המתכון מתוך הספר מטבח משלהן | ספר הבישול של נשות האוכל בישראל. מטבח משלהן - עטיפת הספר | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור |