1 מערבבים בקערת המיקסר חצי מכמות החלב עם שמרים יבשים, סוכר ומלח. מוסיפים קמח ומתחילים ללוש במהירות איטית-בינונית.
2 תוך כדי לישה מוסיפים ביצים, מחית וניל ושמן קנולה.
אתם יכולים לקרוא להן סופגניות אפויות | צילום:
נופר צור, mako אוכל
לפני אבקת הסוכר | צילום:
נופר צור, mako אוכל
3 מוסיפים את יתרת החלב במזיגה איטית עד שהבצק מתאחד ועדיין רך וגמיש. חשוב מאוד שהבצק לא יהיה יבש! תיגעו בו עם היד ותרגישו שהוא רך. הלישה כולה אמורה לקחת 10-12 דקות.
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר.
5 מחלקים את הבצק ל-9 כדורים במשקל שווה (זה יוצא בערך 90 גרם לכדור).
6 מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק למלבן דק, ומניחים במרכזו כפית של ריבה.
לחמניות ריבה רכות. התגלו כהברקה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
עוד אחת מבפנים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
7 מקפלים את המלבן משני הצדדים כמו מעטפה ומהדקים. מסובבים ב-90 מעלות ומקפלים שוב משני הצדדים. הופכים כך שהתפר יפנה למטה.
8 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהן קרובות זו לזו, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של כשעה.
9 מחממים תנור ל-170 מעלות.
ריבת השזיפים הייתה בחירה מוצלחת | צילום:
נופר צור, mako אוכל
10 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט חלב, ואופים 20-22 דקות או עד להזהבה.
11 מוצאים, מצננים מעט, מקשטים במלא אבקת סוכר וטורפים!