1 תחילה מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, מוציאים את הבצק מהקערה ומעל משטח עבודה מקומח יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו, משטחים אותו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אותו למקרר למשך שעה לפחות.
מתכונים לראש השנה
2 מוציאים את הבצק מהמקרר, מעל נייר אפייה מרדדים אותו לעיגול ומעבירים אותו לתבנית אפייה עגולה כך שיכסה את תחתיתה והשוליים ואף יחרוג מעט מהשוליים. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר להתפחה.
3 מחממים את תנור האפייה לחום של 200 מעלות.
4 בינתיים מכינים את הקרמל: מניחים במחבת את החמאה, הסוכר, מקלות הווניל מיץ וקליפת הלימון ומבשלים מעל להבה בינונית- נמוכה עד שהקרמל מסמיך ומתחיל לבעבע.
5 כשהקרמל מבעבע מכניסים למחבת את הפירות, תחילה את התפוחים השזיפים והאפרסקים ומערבבים בעדינות, כדקה אחר כך מוסיפים את התאנים וכעבור שנייה נוספת מסירים מהאש ומצננים.
6 מניחים את הפירות המקורמלים במרכז עיגול הבצק, מפזרים מעל את האוכמניות, מקפלים מעט את השוליים ומורחים את שולי הבצק בקרמל שנותר במחבת.
7 מעבירים את המאפה לתנור החם ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק משחים יפה. כשהעוגה אפויה- מוציאים מהתנור.
8 הרכבת המנה: זורים מעל לעוגה אבקת סוכר ומגישים עם שמנת מתוקה מוקצפת.