1 מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר.
2 מוסיפים את הנוזלים (מים ושמן) בהדרגה ולשים במשך 12 דקות רצופות.
3 מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות לפחות.
4 מוציאים את הבצק למשטח משומן ולשים בידיים משומנות עוד דקה. מתפיחים את הבצק כשעתיים, עד להכפלת נפח.
בייגלה ירושלמי של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
בייגלה ירושלמי. מושלם עם לאבנה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
5 מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכדורים של 125 גרם (יתקבלו 12-13 כדורים). נותנים להם לנוח 10 דקות.
6 יוצרים במרכז כל כדור בצק חור ומרחיבים אותו לקבלת בייגל עגול (ראו בסרטון).
7 טובלים כל בייגל בקערת המים ואז בקערת השומשום והמלח, ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים על להכפלת נפח (כ-40 דקות).
8 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים את הבייגלים עד השחמה, כ-17 דקות (משתנה בין תנור לתנור). מברישים מיד בשמן זית.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!