המצרכים (20 מנות):
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. 2 מוסיפים את שמן הזית והמים. 3 לשים כ-3 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות אטית, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומניחים להתפחה של כשעה. 4 מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-20 כדורים שווים בגודלם. מחממים תנור ל-250 מעלות. 5 מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 12-15 ס"מ, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כ-15 דקות נוספות. 6 מכניסים לתנור הלוהט ואופים 6-7 דקות, עד שרואים שהפיתות תופחות ונוצר בתוכן כיס. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת. הערות: * אם יש בבית אבן שמוט, מומלץ לאפות את הפיתות עליה (חשוב רק להכניס אותה לתנור לפני החימום, כדי שתלהט). אם אין - לא נורא. * את הפיתות שנותרו ניתן ומומלץ לשמור במקפיא. בל קפצן וקרן לוי מקיימות סדנאות לבישול, אפיה וזילוף עוגות. >> מחפשים משהו קל ובריא לאחרי המנגל? נסו את העוגיות האלה >> והנה מתכון ללחמעג'ון, שאפשר לחגוג איתו בבית בכל ימות השנה |