1 ממליחים את פרוסות החצילים בנדיבות ומעמידים (רצוי בשמש) להגרת נוזלים למשך שעה-שעתיים. 2. מנגבים את פרוסות החצילים. מלהיטים מחבת, מורחים את החצילים בטיפונת שמן זית בעזרת מברשת משני הצדדים, מניחים במחבת הלוהטת ומזהיבים משני הצדדים. 3. משמנים תבנית פיירקס בשמן זית. יוצרים מאפה שכבות: קודם חצילים, אחר כך רוטב עגבניות, אחר כך עשבי תיבול ואחר כך גבינה מגוררת ובזיקת פלפל שחור. המאפה צריך לכלול שלוש שכבות מכל סוג (השכבה העליונה – גבינה). 4. אופים בחום בינוני עד שמזהיב היטב (כארבעים דקות). 5. מגישים חם או פושר.