1 בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו לישה את הקמח יחד עם השמרית, הסוכר והמלח. מוסיפים את האורגנו, ושיני השום הכתושות ומערבבים.
2 מוסיפים את השמנת החמוצה, שמן הזית ואת המים בהדרגה וממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-10 דקות, עד שנוצר בצק חלק, אחיד ורך. אם הבצק יוצא דביק, מוסיפים עוד מעט קמח.
3 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4 לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מהקערה ומחלקים ל-2 כדורים.
5 קורצים מכל כדור בצק בערך 6 כדורים קטנים כדי ליצור מיני לחמניות.
6 משמנים את הידיים במעט שמן זית ומתחילים לעבוד: לוקחים כל כדור ומגלגלים אותו על משטח העבודה לצורת "נחש" קצר ושמנמן ומניחים בצורה מרווחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. כך ממשיכים עם כל הכדורים.
7 מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מעל פטרוזיליה מיובשת ומלח גס.
8 אופים בחום של 190 מעלות עד שהלחמניות שחומות. בערך 15 דקות. הלחמניות נסדקות מעט, אבל זה חלק מהיופי שלהן.
>> למתכון המלא בפורום אוכל חלבי של תפוז