1 בקערת המיקסר מערבלים היטב את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק רך מאוד. מכסים את הקערה במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה.
2 מעבירים את הבצק לשקית ניילון גדולה, סוגרים בצורה רפויה, כדי להשאיר לבצק מקום לתפוח. מצננים שעה במקרר. בזמן זה הבצק מכפיל את נפחו.
3 מוציאים מהמקרר, פותחים את השקית ובעזרת מרית מורחים חצי מכמות החמאה במקומות שונים בבצק. סוגרים את הבצק על החמאה בעזרת שקית הניילון, כך שלמעשה לא נוגעים בבצק. סוגרים את השקית בצורה רפויה ומחזירים למקרר לשעה נוספת. כאשר הבצק תפח שוב חוזרים על מריחת החמאה, סוגרים את השקית ומחזירים למקרר.
4 לאחר שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ובעודו בשקית מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים. חלק אחד מוציאים למשטח עבודה מקומח מעט, את השלושה הנותרים מחזירים למקרר.
5 מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ וחותכים דרך המרכז לארבעה רבעים. כל רבע מחלקים שוב לשלושה או ארבעה חלקים, בהתאם לגודל הקרואסונים הרצוי. מגלגלים כל משולש מצדו הרחב כלפי האמצע ומעגלים מעט לצורת סהרון. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר. מניחים את הקרואסונים על תבנית אפייה בלתי משומנת ושומרים במקרר עד האפייה.
6 מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות) בטורבו. מוציאים את הקרואסונים מהמקרר, בעזרת מברשת מורחים אותם בביצה טרופה ואופים 15-12 דקות, עד קבלת צבע זהוב עמוק. לא אופים יותר מדי כדי שהפנים יישאר רך מאוד.
*לקרואסון שוקולד משתמשים באצבעות שוקולד, שני מקלות לכל קרואסון, מניחים במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני ומגלגלים.