קטנות ומשביעות: לחמניות טונה וגאודהלחמניות ממולאות הן פתרון נהדר לארוחה קלה. במתכון הזה אנחנו ממלאים אותן בטונה פלפלים ובגבינת גאודה עזים, שיחד עם סלט קטן הן לגמרי יסגרו לכם את הפינה (ועוד קצת)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (15 מנות):לבצק:
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמחים, השמרים, הסוכר והמלח במהירות בינונית. מוסיפים כוס מים ומערבלים. 2 לאחר דקה מוסיפים את שמן הזית ומערבבים 10 דקות נוספות עד שהבצק אחיד וחלק. במידה וחסרים מים ניתן להוסיף עוד רבע כוס. 3 מכסים את קערת הבצק ומתפיחים שעה וחצי. 4 מערבבים את הטונה עם גבינת הגאודה. 5 יוצרים מהבצק כדורים בגודל בינוני, בכל כדור יוצרים גומה וממלאים בכפית גדושה של טונה וגבינה. 6 מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שעה ורבע נוספות. 7 מורחים כל לחמנייה בביצה ומפזרים שומשום מעל, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-20 דקות עד הזהבה. ספרו לנו מה מנת הטונה האהובה עליכם, ואולי תוכלו לזכות בפרס >> בפעם הקודמת הכנו סיגרים במילוי טונה ותפוחי אדמה>> עוגיות שושנים מתוקות |