חלת גביניותמקום מאוד מיוחד בלב שלנו שמור לגביניות, כך שאפשר להבין את ההתרגשות שלנו למראה החלות המתוקות היפהפיות האלה, שממולאות בגבינה. החדשות הכי טובות פה הן שהטכניקה סופר קלה וההכנה יותר פשוטה משנראה![]()
צילום: יעל קצב, mako אוכל
|
המצרכים :בצק ל 6-9 חלות (תלוי בגודל):
למלית:
להברשה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק בהדרגה לפי הסדר ולשים על מהירות נמוכה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. 2 מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח (בחורף זה ייקח קצת יותר זמן, בערך שעה וחצי). 3 בינתיים מכינים את המילוי: מעבירים לקערה שמים את מצרכי המלית וטורפים. מעבירים את המלית לשקית זילוף ושומרים במקרר. 4 אחרי שהבצק תפח מרדדים אותו על גבי משטח מקומח ובעזרת צלחת קורצים מהבצק עיגולים (אפשר בכמה גדלים). 5 מפדרים קמח על הבצק ומקפלים אותו לחצי. בעזרת גלגלת או סכין יוצרים בחיבור של הצד המקופל 8-10 פסים ומשחילים: מתחילים מלמעלה למטה, בכל פעם הטבעת הגבוהה תעטוף את הטבעת הנמוכה. אחרי שמסיימים את הקליעה פותחים את העיגול לשניים ומזלפים בנדיבות מילוי לאורך כל הצמה. עוטפים את הבצק מהצדדים ומהדקים אחד על השני (כמו בסרטון). 6 מחממים תנור ל-180 מעלות. 7 מניחים את כל החלות הממולאות והמהודקות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת של 20 דקות. 8 מברישים את החלות בביצה טרוםה ואופים ל-20 דקות. ![]() לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|