1 משרים את הבורגול במים רותחים לעשר דקות, סוחטים ומוסיפים קמח, פלפל שחור כמון ובהרט. מערבבים היטב.
2 מטגנים במחבת את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד חצי דקה.
3 מכניסים את הבשר הטחון למחבת ובעזרת מזלג מפוררים תוך כדי טיגון. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד שכמעט כל הנוזלים נספגים.
4 מורידים מהאש ומוסיפים צנוברים ועשבי תיבול.
5 להרכבת המאפה: משמנים תבנית אפיה מלבנית.
6 מכסים את התחתית במחצית מתערובת הבורגול ומהדקים היטב לתחתית.
7 מעל מניחים את תערובת הבשר ומדקים שוב.
8 מעל הבשר מניחים את המחצית השנייה של תערובת הבורגול ומהדקים היטב.
9 חותכים לריבועים או למעוינים. מורחים מעל המאפה 2 כפות שמן.
10 אופים בתנור בחום בינוני כשעה או עד שהמאפה שחום.
11 מוציאים מהתנור ובעוד המאפה חם עוברים שוב ,עם סכין חדה, על החתכים כדי שיצאו נקיים (תוספת מומלצת למנה, טחינה ירוקה).
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (7 מנות) - קובה בל סנייה
אנרגיה |
331קלוריות |
חלבונים |
24 גרם |
פחמימות |
25 גרם |
שומנים |
16 גרם |
לטבלה המלאה
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (7 מנות) - טחינה ירוקה
אנרגיה |
154קלוריות |
חלבונים |
5 גרם |
פחמימות |
4 גרם |
שומנים |
12 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית הרביעית של העונה החדשה