1 מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ והפטריות. מועכים את תפוחי האדמה בקערה ומוסיפים את תערובת הבצל והפטריות. ממליחים ומפלפלים.
2 משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.
3 פורשים שניים מעלי הפילו על משטח העבודה זה על זה, ומברישים את העלה העליון במעט שמן זית. מניחים מעט מהמילוי לכל אורך העלה העליון, בקצה, ומגלגלים (כמו סושי או שטרודל). אחרי שני גלגולים חותכים את הפילו לאורכו, וחוזרים על הפעולה עם שאריות הפילו והמילוי. התוצאה היא שני גלילי פילו ארוכים. חוצים כל גליל לשניים ומניחים בתבנית המשומנת. ממשיכים כך עם עלי הפילו הנוספים (התוצאה בסופו של דבר היא 12 חצאי גלילים).
4 מברישים את הגלילים במעט ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים ב-170 מעלות כ-18 דקות, עד שהפילו מזהיב יפה.
* אם משתמשים בפילו קפוא יש להפשירו באיטיות במקרר במהלך הלילה שלפני, ואז הוא יהיה נוח לעבודה.
* המתכון באדיבות יהלומה לוי מהביסטרון, זבולון 5, שוק לוינסקי, תל אביב, 077-5565887
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים לשבועות