1 לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות.
2 יוצרים מהבצק כדור ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 120 גרם. מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה.
4 מרדדים כל כדור בצק, מגלגלים לנחש וקולעים חלות/לחמניות לפי הצורה הרצויה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת נפח (כ-45 דקות).
5 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי).
6 מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים 25-30 דקות, עד הזהבה.
לחמניות כוסמין | צילום:
ענת אלישע, mako אוכל
לבלוג של ענת אלישע
ולאינסטגרם שלה
בתיאבון!