1 להכנת הבצק: מערבבים בקערה ½ קילו קמח, כפית מלח, ומים ולשים עד ליצירת הבצק.
2 יוצרים 4 עיגולי בצק בתבנית אפייה, יוצקים מסביב שמן קנולה, ומניחים לבצק לנוח 5 שעות.
3 להכנת מילוי של חצילים ועגבניות: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים לסיר את העגבניות, החציל, ½ כפית מלח, ½ כפית פלפל שחור, ומטגנים כ-3 דקות נוספות, עד לריכוך החציל. מניחים לתערובת להתקרר.
4 להכנת מילוי של תרד וגבינות: מאדים את התרד הקפוא במחבת ומניחים להתקרר. מגרדים את הגבינה הבולגרית באמצעות פומפייה ומערבבים בקערה- תרד, יחד עם הגבינה הבולגרית המגורדת, ½ גביע קוטג', וקורט מלח.
5 מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מילוי הבורקס: משמנים את משטח העבודה ומשטחים את עיגול הבצק הראשון באמצעות הידיים, כך שנוצרת צורת מלבן ארוך.
7 מניחים חצי מתערובת המילוי הרצויה לאורכו של המלבן שנוצר, מגלגלים את הבצק לצורת נחש, ומהדקים את הקצוות.
8 מגלגלים את הבצק סביב אחד הקצוות, ויוצרים צורה של שבלול. את הקצה השני- מהדקים תחת הבורקס. באותה הצורה- יוצרים את שלושת הבורקסים הנותרים.
9 מניחים את הבורקסים המגולגלים בתבנית אפייה משומנת, מוזגים מעט שמן קנולה מעל, ומפזרים שומשום.
10 אופים כ-¾ שעה, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד להזהבה.
11 הצעת הגשה: חוצים את הבורקסים המוכנים לאורכם, מניחים פרוסות של עגבנייה טרייה, ביצה קשה, ופלפלים מוחמצים, וסוגרים את הבורקסים, כך שנוצרים מעין "סנדביצ'ים".