הכנת הבצק: 1 מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. כמות המים נקבעת על פי מידת הדביקות של הבצק - אם לאחר הוספת כוס מים אחת מתקבל בצק גמיש אך לא דביק, אין צורך להוסיף עוד מים. 2. מעבירים את הבצק לקערה, ומכסים במגבת מטבח נקייה. מניחים את הקערה במקום חמים (ליד התנור או בסמוך לכיריים). החום ממריץ את פעולת השמרים, ובכך תורם לתפיחת הבצק. 3. מניחים לבצק לתפוח כשעה. הכנת הרוטב: 1. מחממים בסיר כבד 3 כפות שמן ומטגנים מחצית מכמות השום עם האורגנו, רק כ-20 שניות, כדי שהשום לא יישרף. 2. מוסיפים את הסוכר והעגבניות (כולל הנוזלים) ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות. 3. מצננים את תערובת העגבניות ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים את יתרת השום, הבזיליקום ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים. הרכבת הפיצה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. מפזרים כמות נדיבה של קמח על משטח העבודה. 3. יוצרים מהבצק כדור, משטחים ומותחים בעזרת מערוך עד שיגיע לקוטר של תבנית האפייה. 4. מורחים את רוטב העגבניות, מפזרים את הגבינות והפלפלים ואופים עד שהבצק תופח והגבינה נמסה.