1 מתחילים עם הפסטו: טוחנים במעבד מזון או בלנדר קטן את כל המצרכים יחד לקבלת מרקם של ממרח. אם חסר שמן זית מוסיפים. שומרים בצד.
מתכונים לשבועות
לחמניות שמן זית, גבינה ופסטו לפני האפייה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
3 טורפים בקערה גדולה שמן זית, ביצים, קוטג', בולגרית, ריקוטה, מוצרלה ומלח. כשהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים.
4 מוסיפים 4 כפיות של ממרח פסטו (אפשר יותר אם אוהבים) ומערבבים היטב.
5 ממלאים את השקעים של תבנית המאפינס עד הסוף בתערובת, מברישים ביצה ומפזרים שומשום. אופים 30-35 דקות עד שהמאפינס זהובים למראה.
6 מוציאים ומגישים חם.
לחמניות גבינה. כמו של הבולגרים, רק משודרג | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
הערות:
** את הקוטג' אפשר להמיר בגבינה לבנה.
** את המוצרלה אפשר להמיר בכל צהובה מגורדת.
** אפשר להוסיף זיתים, תירס או ירק שאוהבים.