ליצוק 3/4 מהמים לקערה, להוסיף את קמח הדורום והקמח הלבן. ללוש במהירות מתונה עד לקבלת הבצק. להוסיף את המלח והשמרים. להוסף לאט את יתרת המים עד לקבלת בצק אחיד. להוסיף את שמן הזית לקראת הסוף. להניח את הבצק לתפיחה במקרר כשעתיים (אפשר לחלק לגודל רצוי) עד שיכפיל את גודלו. למתוח את הבצק עם מעט קמח עד לקבלת גודל רצוי. לאפות בתנור בחום 230 מעלות, למשך 20 עד 30 דקות (תלוי בגודל הפוקצ'ה). לפני האפיה ניתן להבריש בשמן זית ולפזר מלח גס, ירקות קלויים, גבינות או גרעינים.