1 הבצק: מערבבים בכוס את החלב הפושר והשמרים וממתינים כ-8 דקות.
2 שמים בקערת המיקסר קמח לחם, סוכר וביצים ומוזגים את החלב עם השמרים. לשים 7 דקות.
3 מוסיפים את קוביות החמאה ולשים 12 דקות נוספות. מוסיפים את הקמח ולשים עוד דקה. מתקבל בצק די דביק, וזה בסדר.
בייגל שום ומוצרלה של חנושה | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
5 מחלקים את הבצק ל-10 חלקית של 70 גרם כל אחד, מגלגלים לכדורים חלקים ויפים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתפיחים כשעה (ואם לא תפח מוסיפים עוד 15-30 דקות).
6 מחממים תנור ל-190 מעלות, טורבו.
7 מערבבים היטב את מרכיבי חמאת השום ומעבירים לשקית זילוף.
8 טובלים כל כדור בצק (בעדינות, כדי לא לפגוע בנפח שלו) במים ואז בשומשום.
9 יוצרים גומה במרכז כל כדור, מזלפים לתוכה חמאת שום ומלמעלה מפזרים מוצרלה ופרמזן.
10 אופים 12-15 דקות (תלוי בתנור שלכם, לכל תנור יש את הזמנים שלו), מוציאים לרשת צינון ומתענגים.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה