לחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמהחצי שעה עבודה ויש לכם לחמניות רכות וטעימות להפליא, שהן גם כשרות לפסח וגם נטולות גלוטן
צילום: תמי בן דוד, קולינריא
|
המצרכים (11 מנות):
אופן ההכנה:1 קולים את השומשום קלייה קלה מאוד, רק עד שהגרגרים מתחממים מעט. מעבירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים: קמח תפוחי אדמה, אבקת פירה ומלח וטוחנים יחד כ-3 דקות במהירות גבוהה. 2 בסיר גדול (ימשיך לשמש אותנו בהמשך) מביאים לרתיחה את השמן והמים, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את תערובת השומשום הטחון תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לבחוש עד שהמסה ניתקת מדפנות הסיר. 3 מסירים מן האש וממשיכים לטרוף לצינון חלקי. כשהתערובת פושרת מוסיפים את הביצים בטריפה: רק כשביצה אחת נבלעת ומתמזגת לחלוטין בתערובת, מוסיפים את הבאה. 4 מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומבליעים תוך טריפה ידנית יסודית - לפיזור שווה ומושלם בבצק. 5 בידיים רטובות קורצים 11 כדורים מהתערובת ומחליקים את פני החוץ בתנועה קלה (בלי לדחוס את כדור הבצק). 6 מסדרים את הכדורים תוך שמירת מרווחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 40 דקות בחום בינוני-נמוך (160°C ) בתנור שחומם מראש. 7 מוציאים מהתנור ומצננים על רשת. 8 כשהלחמניות קרות לחלוטין ניתן להקפיא או לאחסן בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. הן נשארות רכות וספוגיות גם שעות ארוכות ללא הקפאה, יש להפשיר לפני החימום במידה והאחסון נעשה בהקפאה. * המתכון באדיבות הבלוג קולינריא הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |