1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר.
3 מערבבים בקערה נפרדת את הרוויון, החמאה המומסת והביצה.
4 מוסיפים את התערובת הנוזלית אל הקמח, מוסיפים את התוספות הרצויות ומערבבים (הכי קל עם כף עץ) - רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 משמנים את התבנית ויוצקים את התערובת. דוחפים פנימה באצבע רטובה פיסות עגבנייה שמבצבצות החוצה מהתערובת (אחרת הן יישרפו בתנור). אופים 45 דקות, עד שהלחם משחים ומקבל קרום קשיח.
6 מוציאים את הלחם מהתבנית בעודו חם (עם כפפות מטבח), ומעבירים לצינון על רשת.
* שומרים בקופסה סגורה היטב. הלחם הכי טוב בעודו טרי מהתנור. אם אוכלים אותו במועד מאוחר יותר הקרום מאבד מהפריכות, לכן מומלץ מאוד לפרוס אותו ולקלות אותו בטוסטר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!