לבצק הבעג'ין:
1 מערבבים בקערה את השמרים, 1/4 כוס מהמים ואת הסוכר. מערבבים עד להמסת השמרים, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד ל 10-15 דקות להתפחה.
2 בקערה עמוקה וגדולה מערבבים יחד את הקמח עם השמרים התפוחים, שארית המים וחצי כפית מלח. לשים היטב כ 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3 מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה שעה.
4 לאחר מכן, מוציאים את הבצק, לשים לאט ובהדרגה ומוסיפים מעט שמן זית.
5 יוצרים 2-3 כדורים, משטחים לפיתות ומכסים במגבת לעוד כ- 20 דקות.
לתערובת הבשר:
6 מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה.
7 מתבלים בפלפל ומלח,מוסיפים את הבשר ואת עשבי התיבול הקצוצים ומקפיצים במחבת כ-5-6 דקות.
8 מסירים את המגבת מהבצק ומפזרים את הבשר על הבצק.
9 מכניסים לתנור בחום של 220 מעלות למשך 20-25 דקות.
למנגולד הממולא:
10 מבשלים את עלי המנגולד בסיר מים רותחים מכוסה כ-15 דקות (ללא אש).
11 מרתיחים 2 כוסות מים בסיר נפרד, מוסיפים את האורז ומכסים למשך 10-12 דקות על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
12 בינתיים, מוסיפים לבשר את הבצל הירוק הפטרוזיליה, מלח ופלפל ומקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 2-3 דקות.
13 מסננים את האורז ושוטפים אותו במים קרים. בקערה, מערבבים אותו יחד עם הבשר ונוזלי הבשר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
14 פורסים את עלי המנגולד על קרש חיתוך או משטח כלשהו, חותכים את גבעול המנגולד, מניחים מעט מהמילוי בכל עלה, מגלגלים וסוגרים את העלים. (משאירים מעט מילוי לשלב ההגשה).
15 מניחים את העלים הממולאים בתחתית סיר בצורה מסודרת ומפזרים מעל כף סוכר. סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור ב- 180 מעלות לחצי שעה.
אופן ההגשה:
16 בצלחת מעט עמוקה מניחים את שארית האורז והבשר שנשארו מהמילוי.
17 על האורז מניחים את עלי המנגולד הממולאים ומגישים לצד לחם הבעג'ין.