המצרכים :לתבנית מלבנית בינונית גבוהת שוליים:
לתערובת הבשר:
לבשמל:
אופן ההכנה:1. קוצצים את הבצל והשום, ובינתיים חולטים את העגבניות הטריות במים רותחים. ממתינים כדקה, מוציאים את העגבניות וקולפים בזהירות (אם יש לכם דרך מועדפת אחרת לקלף עגבניות - תרגישו חופשי). קוצצים את העגבניות לקוביות. 2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא משחים, מוסיפים את השום ומטגנים עוד רגע. 3 מפנים קצת מקום במחבת ושופכים פנימה את העגבניות הקצוצות. מניחים להן להיחרך מעט, מערבבים עם תכולת המחבת ומתבלים במלח ופלפל. 4 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך פירוק שלו במזלג או בממעך פירה, עד שהוא מאפיר מכל הכיוונים. 5 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המשומרות והפפריקה ומערבבים. מבשלים על אש קטנה 20-30 דקות. 6 בזמן הזה מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. 7 מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כ-3 דקות, עד שמסמיך. מסירים מהאש. 8 מרכיבים את הלזניה: משמנים את התבנית בחמאה. מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליה רוטב בולונז ועליו כמה עלים קרועים של בזיליקום. מפזרים מהמוצרלה, ועליה מהבשמל. 9 מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, עוד שכבה של בולונז ועלי בזיליקום, עוד מוצרלה ועוד בשמל. חשוב לשמור בולונז לשכבה העליונה, ורצוי שיהיה עם כמה שיותר רוטב. 10 מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה, ועליה בולונז ובזיליקום. מפזרים מוצרלה. 11 מחממים תנור ל-180 מעלות. 12 מכסים את הלזניה בנייר אלומיניום (או נייר אפייה ועליו נייר אלומיניום). נזהרים שהנייר ייגע בגבינה. 13 אופים את הלזניה כ-40 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים 10 דקות נוספות, עד שהגבינה מבעבעת יפה. לזניה בשרית (לא כשר) | צילום: Joe Gough, ShutterStock** הלזניה תהיה אפילו יותר טעימה יום לאחר הכנתה. |