1 פוקאצ'ה: מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח במיקסר עם וו לישה במשך כ-5 דקות. מתקבל בצק רטוב ודביק. מוציאים את הבצק לקערה (בעזרת קלף) להתפחה בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. אחרי ההתפחה הראשונה מכניסים אצבעות לבצק, מורידים את ההתפחה הראשונית ומתפיחים פעם נוספת כ-20 דקות. מעבירים לתבנית משומנת, משטחים עליה את הבצק, מזלפים מלמעלה שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח גם ועלי רוזמרין טריים.
2 אופים את הפוקאצ'ה בתחתית התנור על החום הכי גבוה שיש עד להזהבה, כ-20 דקות.
3 פסטה: מערבבים את כל חומרי הבצק במעבד מזון. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון של 15 דקות.
4 מרדדים במכונת פסטה עד לעובי של דרגה 6, וחותכים לפסים רחבים באמצעות מכונת הפסטה לאטריות פטוצ'יני.
5 רוטב עגבניות: מטגנים בצלי שאלוט בשמן זית עד להזהבה קלה.
6 מוסיפים עגבניות קצוצות ועלי מרווה קצוצים ומאדים-מבשלים עד לריכוך. מוספים עראק, מרתיחים ומבשלים עד שהאלכוהול מתאדה. מוסיפים שמנת, מביאים לרתיחה קלה במשך 2 דקות ומורידים מהאש. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
7 רוטב ברוקולי: מטגנים שום ופטריות יער קצוצות בשמן זית עד לשקיפות. חולטים את תפרחות הברוקולי במים רותחים עם מלח עד ל1/2 ריכוך – כ-5 דקות. מוצאים את הברוקולי מהמים וטוחנים במוט טחינה עם מעט ממי הבישול. מוספים לשום והפטריות המטוגנות וטוחנים שוב למחית חלקה. מוסיפים חמאה ומחממים מעט במחבת בה טיגנו לקבלת מרקם אחיד לרוטב. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל לפי הטעם.
8 מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים עם מעט מלח למשך 2 דקות.
9 הסלט: חותכים את העגבניות לרבעים, מוסיפים שום קצוץ דק דק ועלי בזיליקום קצוצים. מתבלים במלח ושמן זית ומגישים ליד ברוסקטה (פרוסת לחם משוחה בשמן זית ושום, אפויה בתנור עד הזהבה).
10 ההגשה: מניחים בתחתית צלחת הגשה מעט מהרוטב האדום, מסדרים מעליו את הפסטה, מגררים פרמזן, מזלפים שמן זית ומוסיפים מעט מרוטב הברוקולי. ניתן לקשט בעלי בזיליקום מטוגנים בשמן עמוק.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!