המצרכים :
לחצילים ולעגבניות:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2 מכינים את החצילים: מסדרים את פרוסות החציל בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 3 אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שפרוסות החציל זהובות. 4 מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים. מוסיפים יוגורט וגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. 5 מרכיבים את הבניצה ואופים: משמנים תבנית בגודל 30*20 ס"מ בחמאה מומסת. מרפדים את התבנית בעלה פילו, כך ששולי העלה גולשים אל מעבר לתבנית ומורחים בחמאה. 6 מרפדים בעלה נוסף ומורחים שוב בחמאה. מקמטים 5 עלים ומסדרים על המצע. יוצקים מעל מחצית מהמלית ומסדרים שכבה אחת של פרוסות חציל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת: 5 עלים מקומטים ושאר המלית והחצילים. 7 מורחים 2 עלים בחמאה, מכסים את המאפה ודוחסים את שולי העלים לתוך התבנית. מפזרים מעל קצח או שומשום. 8 אופים בתנור החם 40-35 דקות עד שהמאפה שחום.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|